12.12.2012 3188

Okulumuz, 1987/88 Öğretim Yılı II. Kanaat döneminde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu adıyla açılmıştır. Fatsa Merkez Ortaokulu'ndan Tasdikname ile gelen 48 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. Okul binası, Devlet-Vatandaş İşbirliği ile Milli eğitim bakanlığı tarafından Özel İdare aracılığıyla yaptırılmıştır. Okulun arsasını Fatsa Belediyesi karşılamıştır. 1987/88 Öğretim Yılı'nda açılan okullara Milli Şairimiz MEHMET AKİF ERSOY' un adı verildiğinden okulumuz adını buradan almıştır. Okulumuz, 1997/98 Öğretim Yılı 'nda MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır. İlk mezununu 1989/1990 Öğretim Yılı'nda 70 öğrenci veren okulumuz, her yıl yaklaşık 70-80 dolayında mezun vermektedir. Eğitim ve öğretim alanındaki kalitesi ve başarısını sürdüren okulumuz, sosyal, kültürel ve sportif alanda da etkinliklerine devam etmektedir. Toplam Kalite anlayışını benimsemiş olan okulumuz, PLANLI OKUL GELİŞİMİ(OGYE) çerçevesinde etkin bir eğitim-öğretim çalışmasını yürütmektedir. 2004 yılında internet bağlantısı sağlanan okulumuzda 2006 yılı sonunda BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFI kurulmuştur. Görsel araç-gereçlerle eğitim-öğretim etkinliği sürdürülmektedir. Okulumuz, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Öğretmenler Odası, 2 Rehberlik Servisi Odası, 1 Fen Laboratuvar Sınıfı, 1 Z Kütüphane Odası, 1 Spor Odası 1 Müzik Sınıfı, 1 Destek Eğitimi Sınıfı, 1 Konferans Salonu  ve 1 Arşiv Odası birimlerinden oluşmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 2 Rehber Öğretmeni, 39 Branş Öğretmeni, 1 Memur, 3 Hizmetli görev yapmaktadır.

Okulumuzun öğrenci kapasitesi 580 olup 710 civarında öğrenci öğrenim görmektedir.